Snabbt stresstest

Är Du ambitiös, energisk, arbetsam och vill leverera? Grattis!

Känner Du igen Dig är jag säker på att Du har ett intressant och rikt liv. För Dig är möjligheterna alltid fler än hindren. Tyvärr är dessa i grunden goda egenskaperna även riskfaktorer. Riskfaktorer för att drabbas av psykisk ohälsa och utmattningssyndrom. Kanske tillhör Du dem som behöver öva Dig på att lyssna på Din kropps signaler, acceptera och ta dem på allvar när krafterna börjar tryta? Andelen som upplever arbetsrelaterad stress ökar. Det tillståndet innebär ofta att man förlorar entusiasmen, blir mer cynisk och agerar mindre professionellt. Det är inte så vi vill vara och uppfattas. I sakens natur ligger även att den som drabbas inte förmår att lyssna på kroppens larmsignaler i tid. Vi har alla ett stort egenansvar för våra liva och vårt välbefinnande men även ledare/chefer har ett viktigt ansvar att fånga upp medarbetare. Organisationer måste byggas så att det finns ett skyddsnät som fångar upp oss innan vi når väggen.

Har Du något eller flera tecken på stress och bristande återhämtning?
Dåligt humör
Dåligt tålamod
Koncentrationssvårigheter
Minskad förmåga till empati
Förlorat omdöme
Svårare att fatta beslut
Sämre minne
Sämre immunförsvar
Ökad risk för hjärt- och kärlsjukdom
Risk för fetma och diabetes
Svårigheter för kroppen att läka skador
Värk
Svårigheter att hantera stress

Var sjätte arbetande svensk upplever att han eller hon lider av utmattningssyndrom. Är Du en av dem? Testa hur nära väggen Du befinner Dig.

Vad kan Du göra för att påverka din situation?

Vi erbjuder stresshantering i form av

  • Body Awareness Stärker dig både fysiskt och mentalt. Body Awareness är en metod som använder kroppen som redskap och jobbar med att medvetandegöra och förändra andnings, hållnings och rörelsemönster för att påverka tanke och beteendemönster. Hjärnan är plastisk. Precis som kontinuerlig stress ökar vår känslighet för stress, formas hjärnan positivt vid träning av mentala förmågor.
  • Kom-I-Gång Gruppträning Fysisk aktivitet skyddar hjärnan mot stress och depression. Svenska forskare har visat att muskelaktivitet renar blodet från ett ämne som bildas vid stress och är skadligt för hjärnan. Fysisk aktivitet utomhus tillför energi. Att träna i grupp ger en gemenskap och tillhörighet som är en viktig faktor för att öka vårt välbefinnande. Många upplever att det är lättare att somna då de efter fysisk aktivitet har rensat hjärnan på tankar är fysiskt trött på ett behagligt sätt. Att vistats utomhus i naturligt ljus kan också vara en hjälp att stärka immunförsvaret och reglera sömnen.
  • Meditera och vistas i naturen är gynnsamt för vårt psykiska välbefinnande.
  • Individuellt Kontakt mig
  • arbetsplatsen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.