Kom-I-Form Gruppträning

För Dig som vill använda kroppen som verktyg för att må bättre på alla plan i livet.

Fil 2016-04-22 16 39 57Det är skönt att träna utomhus. Det kan vara jobbigt att komma igång och träna och skrämmande att göra det i grupp. Men när Du vågar prova kommer Du att märka att det är så mycket roligare att göra det tillsammans. Vi peppar varandra och blandar jogg, intervaller och löpteknikövningar. Vi bygger styrka med naturen och varandra som motstånd. Frisk luft, dagsljus och massa glädje får vi på köpet. Stark är det nya smal.

Plats: Samling vid omklädningsrummen vid Slingan i Sandskogen Löddeköpinge
Tid: Måndagar 19.00-20.00

Det här ingår:

Gruppträning utomhus
Tillgång till sluten facebookgrupp där vi delar mål och framgångar och peppar varandra
Tillgång till utvalda filmade övningar

Anmälan

Vi vet alla att vi borde träna och motionera. Vi vet att vi mår bättre både fysiskt och psykisk när vi rör på oss. Många av oss vet också hur skönt det känns när vi väl har lyckas genomföra ett träningspass. Men livet och vardagspusslet utmanar oss ibland och plötsligt upptäcker vi att formen inte är vad vi önskar. Här får Du hjälp att komma igång och hitta motivationen att prioritera ditt eget välbefinnande. Tillsammans stöttar vi varandra. Du får också tillgång till en sluten fb grupp där vi delar våra mål, framsteg, träningstips och peppar varandra. Bundsförvanter är en viktig framgångsfaktor när Du vill komma igång.

Att träna ute i ur och skur ger en extra dimension. Kroppen och naturen är våra redskap. Vi blandar styrka och kondition. Ibland kör vi backintervaller. Ibland kryper vi under och hoppar över. Var beredd på att bli smutsig medan temperaturen stiger. Med ett leende på läpparna och blossande kinder upptäcker vi snart att träning ger oss energi och tid över till annat vi vill orka med.

”Eftersom du är så peppande och det känns som att alla får ta en plats i gruppen, även om man hela tiden kommer sist och flämtar mest, så kommer jag igen nästa gång.
Tack för peppen!”

Här kan Du läsa mer om några av mina tankar för att Komma igång med träning

Vikhög 234Vikhög 203Statens folkhälsoinstitut  i samarbete med Svenska Läkaresällskapet rekommenderar:

För att främja hälsa, minska risk för kroniska sjukdomar, förebygga förtida död samt för att bevara eller förbättra fysisk kapacitet som kondition och styrka rekommenderas följande:
1. Alla vuxna från 18 år och uppåt, rekommenderas att vara fysiskt aktiva i sammanlagt minst 150 minuter i veckan. Intensiteten bör vara minst måttlig. Vid hög intensitet
rekommenderas minst 75 minuter per vecka. Aktiviteten bör spridas på minst tre av veckans dagar. Måttlig och hög intensitet kan även kombineras. Mer fysisk aktivitet ger ytterligare hälsoeffekter.
2. Muskelstärkande fysisk aktivitet bör utföras minst 2 gånger per vecka för flertalet av kroppens stora muskelgrupper.
3. Äldre (definierat som vuxna personer över 65 år) bör även träna balans.
4. Långvarigt stillasittande bör undvikas. Regelbundna korta pauser med någon form av muskelaktivitet under några minuter rekommenderas för dem som har stillasittande arbete eller sitter mycket på fritiden.

Fysiskt aktiva individer löper hälften så stor risk att dö av hjärt- kärlsjukdom som sina stillasittande jämnåriga. Fysisk aktivitet minskar också risken för att få högt blodtryck, åldersdiabetes och tjocktarmscancer. Också livskvaliteten förbättras av fysisk aktivitet på grund av ökat psykiskt välbefinnande och bättre fysisk hälsa. Det föreligger även starka belägg för att fysiskt aktiva individer löper lägre risk att drabbas av benskörhet, benbrott framkallade genom fall, blodpropp, fetman och psykisk ohälsa.