Kom igång med löpning

LöparSaraSara Scharfenort är 41 år och bor i villa med man och 3 barn i åldern 12 år, 8 år och 9 månader. Sara springer 7 dagar i veckan för att rensa tankarna, få ny energi och hitta sig själv. Totalt blir det ca 10-15 mil i veckan.

Vad har Du för råd till nybörjare?
För att löpningen ska bli din vän, så låt det ta tid. Öka dosen väldigt långsamt. Hitta din egen motivation och drivkraft. Löpträna för din egen skull, för att må bra själv. Ta det lugnt i början så du hittar glädjen i att röra på dig över huvud taget

Hur kombinerar du löpningen med vardagspusslet?

Hitta lösningarna på det som fungerar i ditt eget liv, alla är olika.
Själv tar jag med barnen på mina rundor. Den minste sitter i vagnen och de andra cyklar. Det blir kvalitetstid för oss alla då vi har tid att prata. Då tar det heller inte tid från någon.
Att använda barnen som vikter när Du styrketränar ger både närhet och styrka.

Jag pendlar med bil till arbetet och parkerar alltid utanför stan, sedan springer jag till och från jobbet. Det ger mig extra energi och inspiration på jobbet. Löpturen på vägen hem ger mig tid att bearbeta dagen och gör mig redo att möta min familj och alla aktiviteter som väntar på kvällen.

Behöver jag köpa en speciell vagn?
Det är inte nödvändigt. Jag har sprungit med alla sorters vagnar. Det är viktigt att som kvinna träna bäckenbotten för att kunna vara aktiv, speciellt efter en graviditet och förlossning. Den inre stabiliteten och de djupa magmusklerna tar väldigt lång tid att bygga upp. Det har inte att göra med hur vältränad man är.

Hur ska man klä sig för att kunna springa året runt?
Kläd dig bekvämt. Sköna kläder som du själv tycker om. Kläder som andas. Kläd dig inte för varmt, men använd gärna handskar. Börja inte med att köpa på dig en massa kläder, utan köp efterhand då du vet vad du vill ha och hur varm du blir under din tur. Kom ihåg reflexer.

Vilka skor ska jag använda?
Ta hjälp att prova ut rätt sko, som passar ditt löpsteg. Hitta en sko med bra dämpning som känns skön.

Slutligen
De flesta orkar, det gäller bara att hitta den inre motivationen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.