Mandelbiscotti med choklad- och apelsinsmak

Italienska ljuvliga, små mandelskorpor med julkänsla. Så perfekt goda att Du är nöjd efter en.Fil 2015-12-19 15 23 26
1,5 dl mandel
1 dl mandelmjöl
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
50 g mörk choklad
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Skal från 1 apelsin
1 msk pressad apelsinsaft

Sätt ugnen på 190 grader
Blanda grovhackad mandel, mandelmjöl, ägg, socker, salt, vaniljsocker, finrivet apelsinskal, nypressad apelsinsaft och smält smör.
Blanda grovhackad choklad, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Blanda ner i medelsmeten.
Forma den kladdiga degen till fyra längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till lite grann.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter
Skär längderna i 2 cm breda bitar.
Grädda ytterligare 5-10 min. Stäng av värmen, ställ ugnsluckan på glänt och låt skorporna torka i ugnen minst 20 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.