Grönkålschips

Fil 2015-12-19 15 24 09Helt klart julens läckraste julgodis. Går snabbt och lätt att göra. Är nyttigt och försvinnande gott. Grönkål är rik på järn, C-vitamin, A-vitamin och lutein.
0,5 liter färsk grönkål
1-2 msk extra virgin olivolja
0,25 tsk flingsalt
Skölj grönkålen och skär bort mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar.
Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, strö på salt och massera in oljan i grönkålsbladen. Sprid ut bladen i ett jämnt lager.
Sätt in plåten i ugnen, 200°, i ca 10 minuter eller tills bladen är krispiga.

3 thoughts on “Grönkålschips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.