Sex tips för bättre hälsa

127Sex steg till hållbar hälsa

  1. Lyssna till din kropp. Det är väl investerad tid att ta kroppens signaler på allvar. Du känner Din kropp bäst. Rygg och nacke gör sig ofta påminda genom muskeltrötthet, stelhet och minskad ork. Stress ökar risken för belastningsskador.
  2. Identifiera och minska riskerna. Ofta kan vi efterhand hitta orsakerna till varför vi har ont, känner oss stela eller är trötta i musklerna. Försök ändra på det du tror är orsaken till smärtan eller stelheten. Pausgympa. Be någon fotografera Din hållning.
  3. Förstärk friskfaktorerna. Vad ger Dig energi? När mår Du bra? Vad är vila för Dig? Se till att du har tid till att ha roligt och koppla av.  Kultur, umgås med vänner eller möta världen som vaknar och se solen sakta gå upp på en morgonrunda i motionsspåret.
  4. Acceptera det du inte kan påverka, men se Dina möjligheter att göra val. Har du ett stillasittande arbete, hitta möjligheterna. Ta trappen, parkera lite längre bort, ta en omväg på väg till skrivaren. Ta en lunchpromenad.
  5. Var fysiskt aktiv. Hitta en aktivitetsform som ger dig lust, glädje och energi. Försök att variera motionen så mycket möjligt, det minskar skaderisken. Tänk på att den bästa motionen är den som blir av!
  6. Under ett dygn behöver vi aktivitet, vila och sömn. Vi behöver återhämtning både på det fysiska och mentala planet. Det är svårt att somna när vi varit igång konstant en hel dag. Korta pauser under dagen gör det lättare att varva ner och sova gott hela natten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.