Konsten att lära sig crawla

Jag fick ta del av en historia:

”Jag fick möjligheten att lära mig frisimma som vuxen. Som litet barn älskade jag vatten och hade inga problem med att vara under vattenytan en längre tid.
Rädslan för att vara under ytan utan att få luft kom som vuxen. Det upptäckte jag då jag tog mitt dykarcert i 25-årsåldern. När jag började simkursen i simklubb för ett par år sedan var jag oerhört taggad av att få möjligheten att äntligen lära mig frisim. Dock blev frustrationen desto större när jag insåg att jag inte ens klarade simma 25m frisim utan att vara helt slut. Jag som kunde springa ett maraton utan problem. Kampen mot lugnet och andningen var min största fajt. Tekniken förstod jag men hade svårt med då jag inte kunde behålla lugnet och andas lugnt och kontrollerat.

Efter 3 terminer i nybörjar gruppen var jag lite uppgiven och bestämde mig att sluta och försöka på egen hand. Det blev vändningen! När jag i lugn och ro simmade på egen hand och började med att fokusera på att vara lugn i vattnet och ta kontroll över andningen lossnade även tekniken. För mig hade det varit väldigt mycket lättare om jag på simkursen hade fått lära mig att hitta lugnet i andningen innan jag började med tekniken.”

Det svåraste med att lära sig simma som vuxen är att hitta andningen och känslan för vattnet. Vill Du känna Dig säkrare, hitta lugnet och lära Dig frisimma? Testa vårt nya koncept Swim Awareness?bryggvatten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.