Chokladtryffel med gojibär

Blev så sugen på nåt gott. Vet att jag bara får ont i magen om jag stoppar handen i barnens chipspåse.  Valde därför att göra Chokladtryfflar med gojibär istället. Tycker det kan vara ganska svårt att få i sig de nyttiga gojibären, men inmixade i en tryffel slinker de lätt ner. En eller två tryfflar och sedan är söt och saltsuget borta.

Receptet är hämtat från ”Är dig i balans” av Maria Helander & Cathrine Schück

1 dl osaltade, naturella cashewnötter
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
2 msk kokosolja
1 tsk lakritspulver (kan bytas mot 1krm vaniljpulver)
1,5 msk kakao
0,5-1 msk agavesirap
1 dl torkade gojibär
Vatten så att smeten blir jämn
Mixa allt. Rulla i kakao eller kokosflingor.
Snabbt och enkelt. Tänk på att mandelmjölet ska förvaras i kylskåpet.
Att tryfflarna helst ska vila i kylen ett par timmar brukar jag strunta i.

IMG_1806

Njut av Din fredag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.