Blev så sugen på nåt gott. Vet att jag bara får ont i magen om jag stoppar handen i barnens chipspåse. Valde därför att göra Chokladtryfflar med gojibär istället. Tycker det kan vara ganska svårt att få i sig de nyttiga gojibären, men inmixade i en tryffel slinker de lätt ner. En eller två tryfflar och sedan är söt och saltsuget borta.
Receptet är hämtat från ”Är dig i balans” av Maria Helander & Cathrine Schück
1 dl osaltade, naturella cashewnötter
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
2 msk kokosolja
1 tsk lakritspulver (kan bytas mot 1krm vaniljpulver)
1,5 msk kakao
0,5-1 msk agavesirap
1 dl torkade gojibär
Vatten så att smeten blir jämn
Mixa allt. Rulla i kakao eller kokosflingor.
Snabbt och enkelt. Tänk på att mandelmjölet ska förvaras i kylskåpet.
Att tryfflarna helst ska vila i kylen ett par timmar brukar jag strunta i.
Njut av Din fredag!