Att få till det…

Många upplever att samlivet förbättras när  man är fysiskt aktiv och motionerar.

Bara det kan ju vara en bra anledning att anstränga sig lite extra för att få till det. Få till det här med träningen. För vi är ju många som kan räkna upp massor med hälsovinter med att träna och som verkligen vill träna, men vardagen kommer hela tiden emellan.  Vi får bara inte till det.

Här kommer några tips för att träningen ska bli av.

Kom överens

Kom överens framför allt med Dig själv. Vad vill Du uppnå med Din träning? Hur mycket tid får det ta? Alltså – helt enkelt Bestäm Dig. Kom sedan överens med Din familj så att Du har stöd för att Din träning tar tid i vardagen. Familjen får ju tillbaka så mycket i slutänden. En piggare, friskare och gladare förälder/partner.

Planera

Planera in veckans alla träningspass. Har Du gjort det vet Du att Du måste ta Dig iväg på det där passet, för Du vet att det finns ingen tid över senare i veckan. Så står det i kalendern – Just Do It!

Utnyttja tiden

En vecka består av 168 timmar, 10080 minuter. Du behöver sova, äta, arbeta och säkert några saker till. Hur många timmar har Du då över till träning?

Veckan består av 7 dagar. Helgen, fredag, lördag, söndag är faktiskt nästan halva veckan. Fredagsmyset blir så mycket mysigare med lite fredagsfys först. Ett pass på söndag kväll och Du är redo för nästa vecka.

Tidiga mornar, sena kvällar. Ställ klockan lite tidigare, skaffa reflexväst och lyse.  Det finns inget underbarare än att se solen gå upp och redan vara igång. Färdigtränad innan alla andra ätit frukost och massor med dag kvar.

I anslutning till jobbet

Kan transporten till jobbet bli till motion? Ställ bilen på en billigare parkering, lite längre bort och jogga sista biten. Miljövänligt och dessutom får Du massa beundrande kommentarer från Dina arbetskamrater.

Ta träningskläderna och träna direkt efter jobbet. Färdigtränad när du kommer innanför dörren och tvätthögen anfaller. Tänk inte ”Jag ska bara hem och…” Då kan det vara kört i många timmar framåt.

Lite och ofta

Har Du ont om tid är det bättre för kroppen att träna kortare pass oftare. Skaderisken ökar markant om Du försöker kompensera alla missade träningspass med färre långpass.

30 minuter kan räcka till ett styrkepass, ett intervallpass eller en 5 km återhämtningsrunda.

Träna hemma

Det krävs inte så stora investeringar för att kunna styrketräna hemma. Ett hopprep och du har utmärkt  kondition, koordination och styrketräning direkt i vardagsrummet.

Ta med barnen

Barnen tycker ofta det är ganska kul om de får vara med. De kan cykla bredvid när Du springer eller åker rullskidor. Ta tiden när Du kör intervaller. Räkna antalet gånger när Du kör backintervaller. Barnen kan också användas som tyngder, för att göra styrketräningen lite gosigare.

Gör Dig av med tidstjuvarna

Ärligt talat. Hur många minuter lägger Du på Din telefon och slösurfning.  Är Du beredd att missa några Facebookuppdateringar för att hinna träna och må bättre?

Bra träning är träning som blir av. Bestäm Dig vad som är bra för Dig nu och i framtiden!

 

 

2 thoughts on “Att få till det…

  1. Pingback: Ta hand om Ditt hjärta | Heiman & Co AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.