Hälsosam Sockerkaka

Mina praoelever från åk 6, Nyvångsskolan i Löddeköpinge tipsar här om ett recept de testat. ”Socker”kaka helt utan socker. Perfekt efterrätt till helgen.

Hälsosam sockerkaka

För att baka denna kaka behöver du:

5 msk kokosolja + en klick att smörja formen
4 ägg

2 ½ msk agavesirap
1 dl sojagrädde
1 ekologisk lime, skalet
½ dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl + lite att bröa formen med
1 dl vasslebaserat proteinpulver
2 tsk bakpulver
½ vaniljpulver
Kokosflingor att dekorera med

Sätt ungen på 175 grader. Smörj en form med kokosoljan och bröa den med mandelmjölet.

Vispa äggen pösigt och blande ner agavesirap, kokosoljan och grädde i en skål. Tvätta limen och riv skalet. Blanda mjölet, limeskalet, proteinpulver, bakpulver och vaniljpulver i en annan skål. Rör försiktigt ner det i smeten och grädda i ungen i cirka 20 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och dekorera om ni vill.
Njut!

8 thoughts on “Hälsosam Sockerkaka

  1. Ann-Mari Öhman

    Den smakar utsökt! Jag fick inte tag på vasslebaserat proteinpulver utan tog mer av mandel – och kokosmjölet. En ny sorts kaka som jag kommer att baka ofta.

    1. Anna

      Roligt att Du gillar den! Proteinpulver hittar Du i hälsokostbutiken eller på nätet, men det går säkert lika bra att lösa det som Du gjorde, och använda lite mer kokos och mandelmjöl istället.

  2. Linda

    Har ju glömt att tacka för en jättebra praodag för Hilda! Hon var så nöjd! Jobbade ju tom över gladeligen
    Tack för att du fixat det så bra Anna!

Lämna ett svar till Anna Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.