Mina praoelever från åk 6, Nyvångsskolan i Löddeköpinge tipsar här om ett recept de testat. ”Socker”kaka helt utan socker. Perfekt efterrätt till helgen.
För att baka denna kaka behöver du:
5 msk kokosolja + en klick att smörja formen
4 ägg
2 ½ msk agavesirap
1 dl sojagrädde
1 ekologisk lime, skalet
½ dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl + lite att bröa formen med
1 dl vasslebaserat proteinpulver
2 tsk bakpulver
½ vaniljpulver
Kokosflingor att dekorera med
Sätt ungen på 175 grader. Smörj en form med kokosoljan och bröa den med mandelmjölet.
Vispa äggen pösigt och blande ner agavesirap, kokosoljan och grädde i en skål. Tvätta limen och riv skalet. Blanda mjölet, limeskalet, proteinpulver, bakpulver och vaniljpulver i en annan skål. Rör försiktigt ner det i smeten och grädda i ungen i cirka 20 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och dekorera om ni vill.
Njut!
Fantastisk god! Kan varmt rekommenderas!
Roligt att Du har provat den och gillade den. Kan bara instämma – den ÄR god! Det gjorde de bra.
Jättegod kaka mums!
Kul att Du gillar den Linda! Håll utkik efter fler goda recept.
Den smakar utsökt! Jag fick inte tag på vasslebaserat proteinpulver utan tog mer av mandel – och kokosmjölet. En ny sorts kaka som jag kommer att baka ofta.
Roligt att Du gillar den! Proteinpulver hittar Du i hälsokostbutiken eller på nätet, men det går säkert lika bra att lösa det som Du gjorde, och använda lite mer kokos och mandelmjöl istället.
Har ju glömt att tacka för en jättebra praodag för Hilda! Hon var så nöjd! Jobbade ju tom över gladeligen
Tack för att du fixat det så bra Anna!
Praoeleverna gjorde ett mycket bra jobb så det vara bara ett nöje att ha dem här.